lhov_web_header22_4.jpg

Artsportaal is dé medische zoekmachine voor artsen door artsen

Door Pim Keurlings, huisarts, namens team artsportaal

 

Huisartsen worden vandaag de dag overspoeld door alle richtlijnen en bronnen die voorhanden zijn. Deze medische bronnen groeien explosief, vooral op het internet. Want de tijd dat een arts iets opzocht in een boek is verleden tijd. Het werkt dan niet mee dat elke richtlijninstantie voor (huis)artsen weer een eigen website heeft met bronnen, een eigen eilandje op het internet. Denk aan NHG, RIVM, Farmacotherapeutisch Kompas, KNMG, Oncoline en Thuisarts. Want waar begin je met zoeken? Eén centrale website of zoekmachine voor artsen ontbrak tot voor kort, waarop álle informatie wordt gebundeld. Daardoor kost zoeken tijd, tijd die je het liefst besteedt aan een goed gesprek met je patiënt. Alle reden tot verandering, vonden de oprichters van artsportaal.

 

Ruim de helft van de huisartsen gebruikt de website al

Artsportaal is de eerste medische kennisbank in Nederland die wél alle kennis voor (huis)artsen samenbrengt. Meer dan 5000 bronnen en richtlijnen zijn te vinden via één centrale website. De informatie is te raadplegen op twee manieren: via het intypen van een trefwoord in de zoekmachine of via klikken op een bron van de startpagina. Inmiddels gebruikt ruim de helft van de Nederlandse huisartsen de website, die gratis is te raadplegen via www.artsportaal.nl op zowel computer (van huisartspraktijk en huisartsenpost) als op mobiel. Gebruikers geven artsportaal een 9.

 

Onafhankelijk, betrouwbaar en up-to-date

Artsportaal wordt gemaakt door een groep (huis)artsen, die is ondergebracht in een stichting. Artsportaal is hiermee volledig onafhankelijk, zonder inmenging van farmacie of commerciële partijen. Alleen betrouwbare informatie wordt geplaatst en bovendien continu up-to-date gehouden. Kwaliteit wordt geborgd door een expertpanel met ruim 30 kaderhuisartsen en specialisten. De site wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerkingspartners als SBOH, NHG, Verenso, LOVAH, Pharos en Voedingscentrum. De LHOV heeft zich recentelijk eveneens als partner aangesloten bij het artsportaal platform. Lees meer over artsportaal op www.artsportaal.nl/over-artsportaal.

 

Test zelf artsportaal eens uit via www.artsportaal.nl! Zoek razendsnel de Wells score op, de kinderdosering amoxicilline, de 4-DKL of MMSE, de stemvorkproeven of gewoon een NHG-standaard of Thuisarts-pagina.

En, ben je enthousiast? Stel hem in als startpagina op je computer! Of: laat je POH eens www.pohportaal.nl zien, of je aios www.aiosportaal.nl.

 

Logo artsportaal

 

LHOV laat je schitteren.