header-vervolg-02.jpg

Word opleider

Het tegengaan van een tekort aan huisartsen heeft de permanente aandacht van overheid, instituten, verzekeraars en andere partijen. Het is noodzakelijk dat er voldoende huisartsen worden opgeleid, zodat er ook voldoende goed gekwalificeerde huisartsopleiders zijn. Daarom zet de LHOV zich in om de mooie kanten van het zijn van opleider actief onder de aandacht te brengen bij huisartsen en aios. 

 

Natuurlijk roepen we ook onze leden op: ken je iemand die het misschien leuk vindt om opleider te worden en die dat goed zou kunnen? Ken je een praktijk waarin het opleiderschap een goede aanvulling zou kunnen zijn? Doe eens een suggestie! 

 

Drie goede redenen om opleider te worden

  • Blijven ontwikkelen en leren: vergroot je kennis, vaardigheden en didactische kwaliteiten.
  • Afwisseling in je dagelijkse routine, je collega-opleiders en aios houden je scherp.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling en een mooie toekomst van het huisartsenvak. 

 

Bekijk hier de voorwaarden om opleider te worden.

 

Opleiders vinden hun rol als opleider leuk en hebben positieve ervaringen met de huisartsopleiding. Zij voelen zich (zeer) vaardig voor wat betreft een aantal specifieke opleidingstaken. Ook zijn ze tevreden over de ondersteuning van het opleidingsinstituut waar zij als opleider aan verbonden zijn. Dit blijkt uit 'De ervaringen en tevredenheid van huisartsopleiders met de huisartsopleiding in Nederland, een peiling anno 2015' (NIVEL).

 

LHOV laat je schitteren.